Szigetvári Gyógyfürdő - Szigetvár

látnivalók Szigetváron

Szigetvári Gyógyfürdő - Szigetvár

align=left Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. 62 fokos gyógyvize 800 méteres mélységből tört fel 1966-ban, nátrium-kloridos alkáli-hidrogén-karbonátos magas fluorid tartalmú víz, mely főleg a mozgásszervi illetve reumatikus panaszok enyhítésére használható. Fluorid tartalma a csontritkulás lassítását segíti elő idős korban.

Két éven át tartó építkezés eredményeként 2007 szeptembere óta Szigetvár város szívében - a régi termálfürdő helyén - egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény nőtt ki.

align=right A gyógyfürdő egyedi megjelenését és atmoszféráját Masszi Pál építész grandiózus tervei valamint Bozsogi - Dobány képzőművész alkotópáros által megálmodott - és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra által legyártott – szobrok, domborművek és kerámiák határozzák meg.

Szigetvár a pihenés és felüdülés céljából idelátogatók mellett tárt karokkal várja a gyógyulni vágyókat is, ezért is történt meg a Városi Kórház rekonstrukciója, amelynek eredményeként az intézmény kitűnő szakemberekkel ellátott, korszerű épületben és minőségi szolgáltatásokkal várja pácienseit.

A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb az igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn és infraszauna, jacuzzi, gőzkabin kialakítására került sor.
Település ismertető
  • Szigetvár

    Szigetvár dél-dunántúli település, Baranya nyugati szélén helyezkedik el, a Zselic déli oldalán. Népessége 1...

Szállások Szigetváron



és környékén